Gietaluminium lassen

Dé specialist in gietaluminium lassen

Ontdek onze expertise in gietaluminium lassen, waar we uitblinken in het herstellen
van scheuren, breuken en andere schade aan gietaluminium onderdelen. Onze
gespecialiseerde lassers zorgen voor nauwkeurige, duurzame reparaties met
behoud van de integriteit van het materiaal. Of het nu gaat om automotive
componenten, industriële machines of andere gietaluminium structuren, wij bieden
professionele oplossingen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen en de
levensduur van uw onderdelen verlengen.

  • 50+ jaar ervaring
  • Brede ingenieurs kennis
  • Vrijblijvende offerte

Waarom gietaluminium laten lassen door Peters Metaal Meesters?

Gietaluminium lassen laat u natuurlijk over aan de experts van Peters Metaal Meesters. Klanten krijgen bij ons altijd persoonlijke aandacht. Samen gaan we op zoek naar de juiste technieken die voor uw probleem het meest geschikt zijn. Hierin zijn we zo transparant en volledig mogelijk. Als iets in onze ogen niet bij ons past of hoort, geven wij dit ook eerlijk aan. Ook voor spoedaanvragen kunt u bij ons terecht. Kies ons bedrijf voor gietaluminium lassen en profiteer van de volgende voordelen:

  • 50+ jaar ervaring
  • Brede ingenieurs kennis
  • Vrijblijvende offerte
  • Spoed als nodig

Geen lasklus te gek!

Wie gietaluminium wil laten lassen, kan bij ons terecht. Geen lasklus is ons te gek. Van een reparatie of aanpassing aan bestaande gietstukken tot het laten lassen van gegoten aluminium voor motoronderdelen, zoals carters en cilinderkoppen. Wij doen het graag voor u! Door jarenlange ervaring kunnen wij u verzekeren van een uitstekend resultaat dat aan al uw wensen, eisen en verwachtingen voldoet. Schakel ons dus direct in voor gietaluminium lassen.

Wat kunnen wij lassen?

Gietaluminium lassen is onze specialiteit. We doen dit al jaren en hebben onze mogelijkheden steeds verder uitgebreid. We begonnen met het bouwen van casco jachten. Maar inmiddels behoort ook het leveren van onderdelen voor de binnenscheepvaart en reparatie voor de landbouwsector en grondverzetbedrijven tot ons pakket. Ook kunstobjecten realiseren was jarenlang een interessante uitdaging. Door de jaren heen werd de vraag naar lasreparaties steeds groter. Daarom voorzien wij graag in de behoefte aan aluminium laswerk voor autodemontage, motor revisie, auto garages, particuliere monteurs en liefhebbers van oude auto’s en tractors. Zij kunnen allemaal bij ons terecht voor gegoten aluminium lassen.

Waarom gietaluminium?

Tegenwoordig zijn er steeds meer onderdelen van gietaluminium gemaakt. Dat komt onder andere doordat gietaluminium een stuk lichter is dan andere materialen. Een ander voordeel van gietaluminium is dat het corrosiebestendig is. En ondanks het geringe soortelijk gewicht is gietaluminium een sterk materiaal. Heeft u onderdelen van gietaluminium nodig? En wilt u daarvoor gietaluminium laten lassen? Wij zijn uw specialist! Gegoten aluminium lassen kunnen wij als de beste.

Wat doen we nog meer?

Naast gietaluminium lassen, doen we nog veel meer bij Peters Metaal Meesters. Zo kunnen we ook het complete design en de bouw van diverse constructies verzorgen, zoals spanten voor tuinhuizen, stalen kunstwerken, machineframes en architecturale elementen. Daarnaast kunt u ook voor bewegende constructies bij ons terecht. Denk aan agrotechnische hulpstukken of machines, fitness equipment, maar ook een kluisdeur van twee meter doorsnee inclusief kozijn en scharnierarm. Bovendien lassen we niet alleen gietaluminium, maar ook gietijzer. Voor gietijzer laswerk aan gegoten componenten, zoals motorcomponenten van oude tractors, kunt u dus ook bij ons terecht.

Een echt familiebedrijf

Peters Metaal Meesters is jaren geleden opgericht door Jan Peters. Zoon Willie Peters nam het bedrijf over samen met zijn vrouw Betsie Peters. Net voor haar overlijden heb ik, Wiljan Peters, als hun zoon haar taken overgenomen, zodat ons familiebedrijf kan blijven bestaan. We zijn een bedrijf dat door de afgelopen 50 jaar heen is uitgegroeid tot een multifunctioneel constructie- en reparatiebedrijf. Onze start ligt in de scheepsbouw, maar we zijn ons blijven ontwikkelen. Inmiddels zijn we ook al vele jaren actief in gietijzer en gietaluminium lassen. Voor gegoten aluminium lassen, moet u dus bij ons zijn. We hebben de nodige kennis en ervaring om u uitstekend te kunnen helpen. Onze klanten een gerichte service verlenen, dat is wat we doen!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Combinatie van vakmanschap en precisie

Bij Peters Metaal Meesters komen vakmanschap en precisie samen. Zo kunnen we sterke, duurzame en hoogwaardige producten leveren. We zijn bekwame lassers die nauwkeurig werken, waardoor de integriteit van het gietaluminium behouden blijft bij het gietaluminium lassen. Heeft u gegoten aluminium dat u wilt laten lassen? Laat het lassen van gegoten aluminium aan ons over en u bent verzekerd van de hoogste kwaliteit!

TIG en MIG

Voor het lassen van gegoten aluminium kunnen meerdere technieken gebruikt worden. Hierbij kunt u denken aan TIG-lassen, ook wel Tungsten Inert Gas, en MIG-lassen, wat Metal Inert Gas betekent. De methode TIG-lassen maakt gebruik van een niet-afsmeltende wolfraamelektrode om een boog te creëren. Een inert gas, zoals argon, wordt gebruikt om het smeltbad te beschermen, waardoor hoogwaardige lassen mogelijk zijn. Bij MIG-lassen wordt een continue draadtoevoer gebruikt samen met een beschermend gas om het materiaal te lassen. Dit is zeer effectief, maar vereist de nodige precisie om de beste resultaten te behalen. Voor ons zijn beide technieken voor gietaluminium lassen geen enkel probleem.

De kunst van gietaluminium lassen

Of het nu gaat om het vervaardigen van onderdelen voor de motor van uw auto of het herstellen van gietaluminium componenten, het beheersen van de kunst van gietaluminium lassen is een vak apart. Het vereist expertise en precisie, maar ook specifieke kennis van het materiaal, geavanceerde lastechnieken en ervaren vakmensen om hoogwaardige en duurzame lassen te kunnen leggen. Het lassen van gegoten aluminium kunt u dus het beste overlaten aan een specialist, zoals Peters Metaal Meesters. Wij staan voor u klaar!

  • Alles
  • Aluminium laswerk
  • Gietijzer laswerk
Aluminium laswerk
Hydrauliek motor
Oplossen cilinderkop vlak
Startmotor kap

Gegoten aluminium lassen is voor ons geen uitdaging

Gietaluminium lassen is iets anders dan het lassen van staal of andere materialen. Het is namelijk veel complexer. Dit komt onder andere door de oxidatiegevoeligheid van gietaluminium. Gietaluminium heeft de neiging snel te oxideren wanneer het wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, wat de lasbaarheid kan beïnvloeden. Daarnaast heeft gietaluminium een hoge warmtegeleidbaarheid. Hierdoor wordt warmte snel door het materiaal verspreid. Verder is gietaluminium erg poreus, wat het lassen van gegoten aluminium ingewikkelder maakt. Het vereist dus de nodige expertise om een goede las te verkrijgen. Daarover beschikken wij. De uitdagingen van gietaluminium lassen hebben wij allemaal onder controle. Daarom weten vele bedrijven ons al jarenlang te vinden voor het lassen van gegoten aluminium voor diverse toepassingen binnen verschillende sectoren. Hoe kunnen we u helpen? Neem contact met ons op en schakel ons in voor het lassen van gegoten aluminium! Bij ons bent u verzekerd van kwaliteit!

Neem direct contact op voor gietaluminium lassen

Wilt u gietaluminium laten lassen door Peters Metaal Meesters? Neem hiervoor contact met ons op door ons contactformulier in te vullen. U kunt ook een e-mail sturen naar wiljan@petersmetaalmeesters.nl. Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u bieden? Laat het ons weten! Wij helpen u uiteraard graag. Ook als u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen voor het lassen van gegoten aluminium.