Gietijzer lassen

Gietijzer laten lassen door Peters Metaal Meesters

Wilt u gietijzer laten lassen? Gietijzer lassen laat u natuurlijk over aan de professionals van Peters Metaal Meesters! Wij beschikken over de juiste materiaalkennis, apparatuur en technieken om de juiste las te verkrijgen. Door onze jarenlange ervaring weten we namelijk precies hoe we dit voor elkaar moeten krijgen. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste toevoegmaterialen, het doorlopen van de nodige procedures en een opwarm- en afkoeltraject. Wij verzorgen het gietijzer laswerk van gegoten componenten zoals motor componenten van oude tractors, maar kunnen ook gietijzer repareren door het gietijzer te lassen. Zo veelzijdig zijn wij! Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van gietijzer lassen? Of wilt u gietijzer laten repareren? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden of om direct een offerte bij ons aan te vragen voor gietijzer lassen.

  • 50+ jaar ervaring
  • Brede ingenieurs kennis
  • Vrijblijvende offerte

Voordelen gietijzer laten lassen door Peters Metaal Meesters

Wie gietijzer wil laten lassen, is bij Peter Metaal Meesters aan het juiste adres. Bij ons krijgt u als klant altijd persoonlijke aandacht. We gaan samen met u op zoek naar de juiste technieken die voor uw probleem het meest geschikt zijn. Hierin zijn we te allen tijde zo transparant en volledig mogelijk. Ook als iets in onze ogen niet bij ons past of hoort, zeggen wij dit eerlijk. Verder zijn we zeer snel bij spoedaanvragen. De voordelen van gietijzer laten lassen door Peters Metaal Meesters zijn:

  • 50+ jaar ervaring
  • Brede ingenieurs kennis
  • Vrijblijvende offerte
  • Spoed als nodig

Geen lasklus is ons te gek!

Of u nu gietijzer wilt laten repareren of gietijzer wilt laten lassen voor complete motorblokken, wij doen het graag voor u. Geen lasklus is ons te gek. Doordat wij beschikken over vele jaren ervaring in gietijzer lassen, kunnen wij u verzekeren van een uitstekend resultaat dat voldoet aan al uw wensen, eisen en verwachtingen. Wacht dus niet langer en schakel ons in voor gietijzer lassen of gietijzer repareren.

Gietijzer repareren

Een van de meest voorkomende toepassingen van gietijzer lassen is gietijzer repareren. Gietijzeren onderdelen hebben namelijk vaak last van scheuren of breuken die vakkundig hersteld moeten worden. Heeft u gietijzer dat gerepareerd moet worden? Wij doen dit graag voor u!

Wat lassen wij?

Gietijzer lassen is de specialiteit van Peters Metaal Meesters. Dit doen we al jaren. We hebben onze mogelijkheden dan ook steeds verder uitgebreid. Waar we met het bouwen van casco jachten begonnen, werden later ook het leveren van onderdelen voor de binnenscheepvaart en reparaties voor de landbouwsector en grondverzetbedrijven een belangrijk onderdeel van ons pakket. Ook het realiseren van kunstobjecten was jarenlang een interessante uitdaging. Terwijl de vraag naar lasreparaties ondertussen steeds groter werd, besloten wij ook in die behoefte te voorzien. Daarom kunt u tegenwoordig ook bij ons terecht voor gietijzer lassen en kunnen wij gietijzer repareren.

Waarom gietijzer?

Gietijzer wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn ongeëvenaarde duurzaamheid en kracht. Het is dan ook niet voor niets dat gietijzeren lassen een solide oplossing bieden. Het kan enorme druk en belasting weerstaan zonder te vervormen. Dat maakt gietijzer ideaal voor gebruik in constructies die aan zware omstandigheden worden blootgesteld. Heeft u onderdelen van gietijzer nodig? En wilt u daarom gietijzer laten lassen? Peters Metaal Meesters is uw specialist! Wij kunnen gietijzer lassen als de beste.

Wat wordt er nog meer gedaan bij Peters Metaal Meesters?

Naast dat wij gietijzer lassen, doen we nog veel meer. We kunnen ook het complete design en de bouw van diverse constructies verzorgen. Hierbij kunt u denken aan spanten voor tuinhuizen, stalen kunstwerken, machineframes en architecturale elementen. Bovendien kunt u ook bij ons terecht voor bewegende constructies, zoals agrotechnische hulpstukken of machines, fitness equipment, een kluisdeur van twee meter doorsnee inclusief kozijn en scharnierarm en nog veel meer. En we lassen niet alleen gietijzer, maar ook gietaluminium. Voor aluminium laswerk aan gegoten componenten, zoals motorblok onderdelen van moderne auto’s, kunt u dus ook bij ons terecht.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Ons familiebedrijf

Jaren geleden is het bedrijf Peters Metaal Meesters opgericht door Jan Peters. Het bedrijf werd overgenomen door zoon Willie Peters en zijn vrouw Betsie Peters. Net voor het overlijden van Betsie heb ik, Wiljan Peters, als hun zoon haar taken overgenomen. Hierdoor kon ons familiebedrijf blijven bestaan. Peters Metaal Meesters heeft zich in de afgelopen 50 jaar uitgegroeid tot een multifunctioneel constructie- en reparatiebedrijf. Hoewel onze start in de scheepsbouw ligt, zijn we ons blijven ontwikkelen. Inmiddels zijn we al vele jaren bezig met het lassen van gietaluminium en gietijzer. Voor gietijzer lassen, moet u dus bij ons zijn. We hebben de nodige kennis en ervaring om u uitstekend te kunnen helpen. Onze klanten een gerichte service verlenen, dat is wat we bij Peters Metaal Meesters doen!

Gietijzer lassen met vakmanschap en precisie

Bij ons komen vakmanschap en precisie samen. We weten precies wat er nodig is voor gietijzer lassen om sterke, duurzame en hoogwaardige constructies te kunnen leveren. Als bekwame lassers die nauwkeurig werken, zorgen we ervoor dat de integriteit van het gietijzer behouden blijft.

Gietijzer lassen is een kunst

Gietijzer lassen is een vak apart. Het vereist niet alleen kennis van lastechnieken, maar ook begrip van het materiaal en zijn eigenschappen. Wij beschikken hierover. Hierdoor kunnen we sterke lassen creëren, die bestand zijn tegen de tand des tijds. Ook om gietijzer te repareren.

Lastechnieken

Er zijn verschillende lastechnieken voor gietijzer lassen. Een van die lastechnieken is MIG-lassen. Deze methode kan gebruikt worden om een hoge neersmeltsnelheid te bereiken. Verder is ook gietijzer lassen door middel van speciale elektrodes mogelijk. Wij weten welke lastechniek het beste bij uw probleem past. Wat uw probleem ook is. Gietijzer lassen is onze specialiteit en daarom kunt u dit met een gerust hart aan ons overlaten.

  • Alles
  • Aluminium laswerk
  • Gietijzer laswerk
Aluminium laswerk
Hydrauliek motor
Oplossen cilinderkop vlak
Startmotor kap

Gietijzer lassen een uitdaging? Niet voor Peters Metaal Meesters!

Wist u dat gietijzer lassen iets totaal anders is dan gewoon staal lassen? Het is veel complexer. Zo heeft gietijzer een lage smelttemperatuur en een hoge krimp tijdens het afkoelen. Dat maakt dat gietijzer moeilijker te lassen is in vergelijking met andere metalen. De fragiliteit en neiging tot scheuren onder hitte maken gietijzer lassen een uitdaging. Uiteraard zijn we bij Peters Metaal Meesters volledig op de hoogte van voorverwarmen, naverwarmen en ontstressingsmethodes. Zo voorkomen we dat het gietijzer scheurt tijdens het afkoelen en behoudt het een goede sterkte. Voor ons is gietijzer lassen geen uitdaging. Net als gietijzer repareren. Hoe kunnen we u helpen? Neem contact met ons op en schakel ons direct in voor gietaluminium lassen of om gietaluminium te laten repareren. Wij verzekeren u van kwaliteit!

Neem direct contact op

Wilt u gietijzer laten lassen door Peters Metaal Meesters? Voor een nieuwe constructie of om gietijzer te laten repareren? Neem direct contact met ons op! Vul ons contactformulier in of stuur een e-mail naar wiljan@petersmetaalmeesters.nl. Heeft u vragen voor ons? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden die wij u bieden? Laat dit dan aan ons weten. We helpen u namelijk graag. Ook als u een vrijblijvende offerte wilt ontvangen voor gietijzer lassen.